Adige

Expansion office and industrial building

ACE architectural lab (arch. Alessandra Corradi, arch. Cristina Piccinato)

Steel Structures170 ton
Façades3.670 sq.m.
S M L XL

The ADIGE5 building designed by ACE Architectural Lab (arch. Alessandra Corradi, arch. Cristina Piccinato) has been designed to blend harmoniously with the surrounding environment, a beautiful landscape that tells the story of the continuous dialogue between humans and nature expressed in its all its languages, from forests to flowers, from the dabbled light through the leaves to the sounds of the wildlife.

This is the harmonious setting for a structure designed to represent an iconic expression of the potential of laser technology.

In terms of its architecture, ADIGE5, the production department at ADIGE SPA, is like a forest, the trees represented by the aluminium tubes of the façade, cut using laser technology and united with bayonet joints designed to simplify the construction phase.

Stahlbau Pichler has approached the restyling project by focusing on three fundamental parts: the cladding in painted aluminium tubing, the cantilevered roof and the supporting frames of the facade itself.


Client:
ADIGE S.p.A.
Category:
Architecture